Omladinske zadruge

Šta je omladinska zadruga?

Omladinske zadruge su specifican oblik netržišnog i neprofitnog privredivanja. Nastale su kao potreba postojanja servisa koji omogucava studentima, dacima i nezaposlenoj omladini pronalazak privremenih, povremenih i sezonskih poslova. Znacaj koji država prepoznaje u radu omladinskih zadruga, a to je ekonomska, vaspitna i socijalna korist za studente, dake i omladince, stimuliše poreskim olakšicama.

Omladinska zadruga – korist za zadrugare

Kao što smo vec napisali zadrugari preko zadruge pronalaze privremene povremene i sezonske poslove. Takode, preko omladinske zadruge vrši se i isplata zarade zadrugara ostvarene na tim poslovima. Zadrugari preko omladinskih zadruga sticu pravnu i socijalnu sigurnost dok su angažovani na poslovima kod poslodavaca. Kao još jedna od koristi za zadrugare svakako je, pored ekonosmske, i sticanje radnih navika i prakse koja im u kasnijem periodu stalnog zaposlenja itekako znaci.

Omladinska zadruga – korist za poslodavce

Zadrugari su po “difoltu” odredeni za rad na privremenim, povremenim i sezonskim poslovima te su kao takvi idealni za poslodavce kojima se u datom trenutku(vremenski ogranicenom) povecava potreba za radnom snagom. Naime, oni svojim zahtevom, preko zadruge dobijaju dovoljan broj neophodnih radnika da te potrebe i zadovolje. Pogodnost ove vrste zapošljavanja je u tome što poslodavci sa radnicima,angažovanim preko omladinske zadruge, ne zasnivaju radni odnos. Prosto receno, zadrugar koji se uclani u omladinsku zadrugu, ovlašcuje zadrugu da u njegovo ime pregovra sa trecom stranom odnosno poslodavcem u vezi angažovanja na odredenim poslovima. Napominjemo da na kraju zadrugar opet sam odlucuje da li ce posao prihvatiti ili ne.

Znaci, najveca pogodnost angažovanja zadrugara preko omladinske zadruge, za poslodavce, je u tome što po princip “terba mi odmah” mogu da angažuju dovoljan broj neophodnih radnika.

Share this Post!

About the Author : OZ Central Team